diervoeders; mengvoeders Nederland;
Nieuws van Bos Mengvoeders B.V.
Mengvoeders;
Nieuws van Bos Mengvoeders B.V.
 diervoeders; mengvoeders Nederland;
Nieuws van Bos Mengvoeders B.V.
kippen; mengvoer; rundvee; vleeskalveren;

Informatie over Nederlandse diervoerproducten

Uit welke ingrediënten bestaat het voer? Wordt het voer aangepast voor de verschillende jaargetijden? Hoe zit het met transport van het voer? De Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) beantwoordt deze en meer vragen in een animatiefilm.

 

Winnaar Rundvee beurs Gorinchem

Op 28, 29 en 30 november werden opnieuw de Rundvee & Mechanisatie vakdagen gehouden in Gorinchem. Wij als E.J. Bos Diervoeding waren ook weer aanwezig en stonden met onze vernieuwede stand op de eerste verdieping.  Dit jaar was er ook weer een prijsvraag. Bij onze stand stonden 2 kokers, één met geplette gerst en één met geplette tarwe en hiervan moest het gewicht geraden worden. De prijs: 3 ton geplette tarwe of gerst.

Veel mensen hebben een poging gewaagd om het gewicht te raden. De schattingen varieerden van 10 kg  tot wel 200 kg. Het precieze gewicht van de gerst en tarwe in de kokers was 43,1kg. Dit gewicht is exact geraden door mevrouw Kroft! Hiermee heeft de familie Kroft uit Ter Aar de 3 ton geplette tarwe of gerst gewonnen.

De geplette granen zijn een goede energiebron die door het pletten rustig verteerd kunnen worden. De familie zal deze dan ook gaan inzetten wanneer de koeien weer gaan weiden om wat rust in het rantsoen te brengen. Wilt u ook gebruik gaan maken van geplette granen of meer informatie hierover? Neem dan contact op met onze buitendienst.

 

rundvee; vleeskalveren; melkkoeien; jongvee; legkippen
kippen; mengvoer; rundvee; vleeskalveren;